اصلی ترین روشی که برای تولید نشاسته از ذرت مورد استفاده قرار می گیرد کدام است؟ و به طور کل چند مرحله برای ساخت نشاسته ذرت طی می شود؟
نشاسته از محصولاتی است که جزء پر مصرفترین ها است و از انواع غلات و بسیاری سبزیجات برای تولید آن استفاده می شود. معمولا نشاسته را از گندم، ذرت، تاپیوکا و سیب زمینی بذست می آورد که برای بدست آوردن نشاسته از هر کدام معمولا رهها و روشه هایی ویژه وجود دارد و این روش ها هر کدام با یکدیگر تفاوت هایی دارند که آنها را از هم متمایز می کند. نشاسته تهیه شده از ذرت نیز به روش ویژه ای بدست می آید که اصلی ترین روش تولید نشاسته محسوب شده و به یان روش آسیاب خیس نامیده می شود.
روش بدست آوردن نشاسته از ذرت
نشاسته ذرت از انواع نشاسته های باکیفیت می باشد و کاربرد های فراوانی نیز دارد. و روش آسیاب خیس اصلی ترین روش تولید این نشاسته باکیفیت می باشد که در آن مراحلی که برای تولید نشاسته ذرت طی می شود علارتند از:
- خیس کردن ذرت در یک محیط گوگرد دار
- جدا کردن جرم ذرت با روش آسیاب کردن ذرت
- جدا کردن پوسته یا سبوس ذرت با آسیاب
- شستشوی جرم ذرت و آبگیری و خشک کردن آن
- جدا کردن گلوتن ذرت از نشاسته ذرت به وسیله سپراتور
- آبگیری گلوتن و خشک کردن آن
- تغلیظ نشاسته آبگیری و خشک کردن آن
با طی این مراحل که همگی در روشی به نام روش آسیاب خیس گنجانده شده اند نشاسته ذرت را تولید کرده و از آن برای کاربری های مختلف استفاده می شود. نشاسته در کل از دسته فرآورده های خوراکی است که علاوه بر کاربردهایی که در صنایع غذایی دارد در دیگر صنایع نیز برای بهبود کیفیت کالاهای تولید شده در آن صنعت مورد استفاده قرار می گیرد و کیفیت کالا را بهبود می بخشد. گستردگی استفاده از نشاسته همچنان در حال افزایش می باشد و هر روزه موارد مختلفی برای استفاده از آن کشف یا ایجاد می شود. با استفاده از نشاسته در صنعت امید می رود که تخریب محیط زیست توسط ضایعات صنعتی کاهش یافته و محیط زیست سالم تری داشته باشیم.
منبع: بازار غلات ایران
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.